Başlangıçta implantlar yerleştirildiğinde, kemiğin onları dengelemek için kök etrafında oluşmadığı için biraz gevşek hissedilebilir. Ancak, iyileşme döneminden sonra gevşek olmaya devam ederse, düşme bakımından riski altında olabilirler.
Bunun için birçok neden vardır;
Enfeksiyon: İmplantın ilk önce sabitlenmesi için yeterli kemik olmaması “mikromovement” ile sonuçlanır. Örneğin, diş üzerinde apse olmuş olabilir ve diş hekimi dişi çıkardığında enfeksiyon geride kalır. Normalde kendi bağışıklık sistemi enfeksiyonu giderebilir. Ancak bazı enfeksiyonların kemikte kalması mümkündür.
Daha sonra, implant diş yerleştirildikten sonra orada bulunan bakteriler, normal iyileşme sürecine ya da Profesör Branemark’ın “osseo-entegrasyonu”na müdahale ederler. Dolayısıyla, iyileşme süreci gecikirken, vücudunuz kalıntı enfeksiyonla mücadele etmeye çalışırken implantın çevresindeki kemiği kemiğe yapıştırmaya çalışır.
Diğer enfeksiyon kaynağı diş eti hastalığıdır. Çıkarılan diş tamamen sağlıklı olabilir, ancak diş eti hastalığına bağlı olarak gevşek olur.
Diş implantları, her şey hazır olmadan uygulanmamalıdır. Kemiklerin iyileşmesi ve fikstür etrafında şekillendirilmesi zaman alır. Bu yüzden acele edilirse, diş implantları düşebilir.
Kalite bakımından zayıf ürünler, implantın çevresindeki hassas dokularda sorunlara neden olabilir. Bu vücudunuzun diş implantını reddetmesine neden olabilir.
Diş implantının herhangi bir kısmı gevşerse, enfeksiyon bir endişe kaynağı olabilir. Bu, fikstür ile dokular arasında bakteri ve artıklar bulunduğu zaman meydana gelebilir, kemiği zayıflatacak ve diş implantının düşmesine neden olabilir.